Bart de Koning is trainer en materialenontwikkelaar voor natuur in de kinderopvang.

Hij organiseert trainingen en workshops voor de kinderopvang. Klik hier voor meer informatie.


Mis geen enkele tip! Aboneer u op deze weblog.

Meer informatie of abonneren op deze weblog?

Vul in de rechterkolom je mailadres in bij 'volg mij per e-mail'

Wat voor workshops en cursussen geef ik?

'Hier kan ik meteen morgen mee aan de slag!' 'Ik weet niks van de natuur, dacht ik', maar nu weet ik dat dat helemaal niet nodig is om een leuke natuuractiviteit te begeleiden'. Ik verzorg workshops en opleidingen voor pedagogisch medewerkers. Hiermee motiveer ik pedagogisch werkers om meer met natuur te doen en dit op een veilige manier te begeleiden. Bart de Koning is de initiatiefnemer van dit aanbod aan de kinderopvang. Bart begeleidt al vele jaren zelf allerlei activiteiten met kinderen, o.a. in de vorm van kinderfeestjes en van naschoolse natuurclubs. Bart werkt samen met allerlei ervaringsdeskundigen, o.a. op het gebied van survival en bushcraft. Onder andere Agnes Meijs (natuurlijkheden), Petra Wilbrink (Alma Terra) en Jeanette Boogmans (http://www.zebrarups.nl/) U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:
Opleidingstraject
Bart biedt een opleiding van drie dagdelen. In het eerste dagdeel verken je de natuur in je omgeving. In het tweede dagdeel maak je kennis met leuke spelletjes en andere werkvormen. Zo mogelijk gaan we dit dagdeel naar een natuurcentrum of bezoekerscentrum en ontdek je wat zij voor je kunnen doen. Voor het derde dagdeel oefen je met werkvormen. Die werkvormen zijn overigens geen doel, maar een middel om de kinderen tot spel en ontdekkingen te stimuleren. Het derde dagdeel bespreken we diverse randvoorwaarden: Hoe kun je de buitenruimte verbeteren, hoe communiceer je je buitenspeelbeleid naar ouders, hoe motiveer je je collega's, hoe ga je om met veiligheid enzovoorts. Bij het opleidingstraject hoort een reader. Klik hier voor een voorproefje.
Een korte workshop
In een korte workshop van 2 uur bespreken we het waarom van natuur in de kinderopvang en maak je kennis met een aantal verrassende werkvormen om je kinderen de natuur te laten ontdekken.
Thema-avonden en lezingen
Deze thema-avonden kunnen voor zowel kleine als grotere groepen gegeven worden, en afhankelijk van de wens meer op de praktijk, of juist meer op het pedagogisch belang van natuur in de kinderopvang in gaan. Een combinatie van een lezing en workshops is ook mogelijk.
Prijzen
De prijzen zijn afhankelijk van het maatwerk dat overeen wordt gekomen. Richtprijs voor een dagdeel is tussen de 200 en 300 euro afhankelijk van de reistijd en reiskosten van Amsterdam en of de dagdelen achter elkaar gegeven kunnen worden of los van elkaar. De prijs is inclusief reiskosten, maar ex. btw.
Vast een voorproefje?
Bart heeft een reader ontwikkeld die je met of zonder cursus kunt gebruiken. Deze kun je vast in kijken: Klik hier. Bestel de reader in de winkel. Hier vind je ook andere materialen die je mogelijk kunnen helpen in je zoektocht naar meer natuur in de kinderopvang. Kijk voor ideeën over activiteiten voor peuters en dreumesen hier Voor meer info, bel Bart de Koning: 020-7742483 of 06-2909680 Of stuur een mail:bart@natuureducatie.com Ik publiceer regelmatig praktische tips voor natuur in de kinderopvang op mijn weblog.