Bart de Koning is trainer en materialenontwikkelaar voor natuur in de kinderopvang.

Hij organiseert trainingen en workshops voor de kinderopvang. Klik hier voor meer informatie.


Mis geen enkele tip! Aboneer u op deze weblog.

Meer informatie of abonneren op deze weblog?

Vul in de rechterkolom je mailadres in bij 'volg mij per e-mail'

donderdag 6 september 2012

Gratis symposium over de agrarische kinderopvang (op locatie!)

Kinderopvang de Tierelier is gevestigd naast de boerderij De Tierelier in Heukelom bij Oisterwijk (Noord Brabant). Ze bestaan deze herfst vijf jaar, en daarom geven ze met trots een symposium om te laten zien hoe mooi en goed voor een kind een agrarische kinderopvang is.

Het symposium vindt plaats op woensdagmiddag 19 september. Bart de Koning - deskundige op het gebied van natuureducatie en kinderopvang -, geeft een inleiding over de voordelen van agrarische kinderopvang voor de ontwikkeling van het kind. Kinderen krijgen op de boerderij bijvoorbeeld veel meer ruimte om hun grenzen te verkennen.  Het kind heeft genoeg ruimte om te spelen en om allerlei dingen te ontdekken zoals de dieren, de groente- en kruidentuin. Ze kunnen ook heerlijk prutten in de door de Tierelier gemaakte 'bergbeek' of op de zandberg zelf een waterbaan maken.

Ondertussen wordt er tussen het spelen door, stiekem heel veel geleerd. Bijvoorbeeld waar ons eten vandaan komt, over leven en dood, over vies worden en je zelf weer schoonmaken, over dat brandnetels prikken en dat je een steen op je voet kunt krijgen als je niet voorzichtig bent.

Bij het symposium hoort uiteraard een uitgebreide rondleiding en er is genoeg gelegenheid om met mensen te praten die ervaring hebben met kinderopvang in de natuur en op het boerenbedrijf.

Hier vind je de uitnodiging.


Geen opmerkingen: