Bart de Koning is trainer en materialenontwikkelaar voor natuur in de kinderopvang.

Hij organiseert trainingen en workshops voor de kinderopvang. Klik hier voor meer informatie.


Mis geen enkele tip! Aboneer u op deze weblog.

Meer informatie of abonneren op deze weblog?

Vul in de rechterkolom je mailadres in bij 'volg mij per e-mail'

dinsdag 18 juni 2013

Meelopers gezocht...

Leren doe je deels door imiteren. Bij Natuur is een feest vinden wij het helemaal niet erg dat er iemand ons imiteert. We bieden het zelfs aan.

Wil je als medewerker van de BSO leren hoe je veilig en uitdagend vuur kunt maken met kinderen? Hoe je waterbeestjes kunt vangen? Loop dan een keer mee met onze activiteiten bij Natuurspeeltuin De Natureluur.

In het Amsterdamse Bos of in de duinen bij Haarlem doen we veel bosspellen, bouwen we een hut, leren we de kinderen veilig met een zakmes te werken of maken we een dierentuin voor pissebedden en duizendpoten.

Wij denken dat het idee van beleving, buiten plezier maken, ontdekken en spannende nieuwe dingen leren heel goed aansluit bij BSO's die vaker met de kinderen naar buiten willen. Een workshop met pedagogisch medewerkers hoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Maar leren in de praktijk hoort daar ook bij.

Dus kortom 'loop met ons mee' tijdens de feestjes - vaak op woensdag- en vrijdagmiddagen of op zaterdag en zondag. En steel onze ideeen. Het kost 30 euro per meeloper. Daarvoor krijg je een half uur nabespreking.

Meld je aan bij Natuur is een feest


Geen opmerkingen: