Bart de Koning is trainer en materialenontwikkelaar voor natuur in de kinderopvang.

Hij organiseert trainingen en workshops voor de kinderopvang. Klik hier voor meer informatie.


Mis geen enkele tip! Aboneer u op deze weblog.

Meer informatie of abonneren op deze weblog?

Vul in de rechterkolom je mailadres in bij 'volg mij per e-mail'

zaterdag 19 februari 2011

Tuinvogels op de webcam

De vogeltjes op de website 'beleef de winter' twitteren er op los. Misschien net zo als bij jullie in de tuin van de kinderopvang?


 
De beleef de winter -site is een zusje van de website waar je in het voorjaar de avonturen van nestelende vogels kunt bespieden: 'Beleef de lente'.

Heb je een beetje functionerende computer op je centrum, dan is het erg de moeite waard om samen met de kinderen deze sites regelmatig te bekijken. Naar aanleiding van de avonturen van de vogels (en af en toe een muis en een eekhoorn) is er genoeg gespreksstof over dingen als 'eten en gegeten worden', 'zorgen voor de jongen', 'zorgen voor vogels in de winter' enzovoorts.

Helemaal leuk is natuurlijk om vanuit het raam naar de tuin of naar de bomen een eigen beleef-de-vogels-centrum te maken. Lok de vogels met vetbollen en pindasnoeren. Schilder de meest voorkomende vogels met waterverf op het raam. Of als dat niet mag van de werkster, plak er dan tekeningen op. Zet een verrekijker voor het raam en laat de kinderen een voor een kijken. Of laat de kids digitale foto's maken. Wie maakt de mooiste foto?

Ik heb hier eerder een bericht gepost over vogels lokken, en vetbollen maken. Klik hier.
Wil je opzoeken welke vogel je ziet? Klik hier

Maak een tentoonstelling over de tuinvogels en nodig de ouders uit.

Geen opmerkingen: